skip to Main Content

Uw eigen domotica-systeem: comfortabel, veilig en energiezuinig

Stel het u even voor: u hebt er een uitputtende werkdag opzitten. Na een frustrerende autorit bent u eindelijk thuis. Ondanks de gure winteravond is het in uw huis al behaaglijk warm. De verlichting staat zacht, de rolluiken zijn neergelaten en uw muziekinstallatie speelt uw favoriete nummers af. Het enige wat u nog hoeft te doen? In de zetel neerploffen en genieten.

Met domotica maakt u uw leven gemakkelijker en comfortabeler. Het helpt u bovendien om veiliger en energiezuiniger te wonen. Is een domotica-systeem ook iets voor u? Lees meer over het automatiseren van uw huis.

Domotica-systeem: wat is domotica?

Domotica is een ander woord voor home automation: huis- of gebouw-automatisering. Met uw domotica-systeem bedient u alle technische voorzieningen en toestellen eenvoudig vanop afstand: de verlichting, verwarming, de beveiliging van uw huis, …  Of uw woning gaat zelf voor u aan de slag, dankzij vooraf ingestelde scenario’s of slimme interacties met andere toestellen.

Verschil smart home en domotica

Smart homes werken met een domotica-systeem dat nog een stapje verder gaat: de apparaten zijn verbonden met het internet en u bedient ze ook vanaf uw smartphone. Het gaat vaak om slimme toestellen, die bijvoorbeeld zelf kunnen bepalen of ze aan of uit moeten staan.

De voordelen van uw eigen domotica-systeem

Voordelen domotica: meer comfort

Uw domotica-systeem vereenvoudigt uw leven: bewegingsdetectoren en lichtsensoren stellen de verlichting perfect af. De thermostaat bedient u op uw smartphone – zonder uit uw zetel te komen. Gezellig filmavondje gepland? Met voorgeprogrammeerde scenario’s tovert u uw woonkamer in een wip om tot privécinema.

Voordelen domotica: langer thuis blijven wonen

Domotica helpt u om zo lang mogelijk van uw huis te blijven genieten: ook als u ouder wordt of minder mobiel bent.

Voordelen domotica: meer veiligheid

Met uw domotica-systeem houdt u een oogje in het zeil via camera’s – ook als u niet thuis bent. Op reis? Daar kraait geen haan naar dankzij de aanwezigheidssimulatie in uw woning.

Voordelen domotica: energiebesparing

Met home automation verlaagt u uw energiefactuur aanzienlijk. Het systeem houdt uw huis automatisch koel op hete zomerdagen, zet alle toestellen uit als u de deur uitgaat, enzovoort.

Eigen domotica-systeem? Vertrouw op uw domotica-installateur

Benieuwd welke mogelijkheden er nog in domotica schuilen?
Uw domotica-installateur heeft jarenlange ervaring met home automation, behaalde verschillende kwaliteitslabels en is vertrouwd KNX-partner.

Back To Top